Nazywam się Emilia Gierada i jestem dietetykiem oraz specjalistą ds. żywności i żywienia. Zawodowo dietetyką zajmuję się od 10 lat. Na co dzień ustalam diety indywidualne, doradzam pacjentom w zakresie zdrowego żywienia oraz współpracuję z poradniami i cateringami dietetycznymi. Specjalizuję się w dietetyce pediatrycznej oraz poradnictwie dietetycznym dla kobiet – zarówno na różnych etapach ich życia (ciąża, laktacja, menopauza), jak i w jednostkach chorobowych m.in. takich jak: PCOS, nadwaga, otyłość, insulinooporność, choroby tarczycy czy problemy z zajściem w ciążę. Tej tematyce poświęciłam również moją, pierwszą książkę, która wkrótce ukaże się w księgarniach. Jestem autorką licznych publikacji eksperckich dotyczących dietetyki i edukacji żywieniowej.

Dietetyka to nie tylko mój zawód, ale również pasja, którą dzielę z rodziną. W mojej kuchni nie brakuje zdrowych przepisów, które sama tworzę oraz wielu inspirujących książek dietetycznych i kulinarnych, które pochłaniam w każdej wolnej chwili. Jestem mamą 2 dzieci, którym staram się zaszczepić zamiłowanie do zdrowego odżywiania.

Wykształcenie zdobyłam na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Jestem Członkinią Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków oraz Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Stale pogłębiam swoją wiedzę z zakresu dietetyki oraz zdobywam nowe doświadczenie podczas konferencji naukowych w kraju i zagranicą.

Moje ostatnio ukończone szkolenia:

  • Diety wegetariańskie w okresie ciąży, karmienia i w żywieniu dzieci
  • Praktyczne aspekty diagnostyczne chorób w poradnictwie dietetycznym
  • Achieving a Healthful Omega Balance
  • Diagnostyka i prowadzenie pacjenta z celiakią,
  • Nutrition and Migraine
  • Diet and Hipertension

Niektóre z moich certyfikatów:

 

error: Chronione przed kopiowaniem!!!