Menu dla cateringu – usługa układania zbilansowanych jadłospisów dla różnych rodzai diet i kaloryczności. Mam wieloletnie doświadczenie zdobyte we współpracy z cateringami dietetycznymi w kraju jak i za granicą (m.in Belgia, Szkocja, Norwegia, Holandia)

Prowadzisz catering dietetyczny i potrzebujesz dietetyka do ułożenia jadłospisu? Obecne nasycenie rynku cateringami dietetycznymi powoduje, że tylko odpowiedni dobór diet i ich kaloryczności oraz kreatywność i doświadczenie dietetyka warunkują twój sukces na rynku.

Dieta pudełkowa i jej możliwości

Opracowuję jadłospisy dla diet:

  • standardowej
  • odchudzającej
  • wegetariańskiej i wegańskiej,
  • sportowej
  • bez laktozy
  • bez glutenu
  • dla dzieci
  • kobiet w ciąży
  • DASH
  • dr Dąbrowskiej
  • dla diabetyków
  • ketogenicznej
  • SIRT
  • oraz dla klientów indywidualnych i w różnych jednostkach chorobowych.
  • Specjalizuję się w dietach:
  • z niskim indeksem glikemicznym
  • dla osób z chorobami tarczycy
  • Hashimoto

Menu dla cateringu dietetycznego

Jadłospis ustalany jest tak, aby jak najwięcej posiłków z diety standardowej znalazło się w diecie wegetariańskiej czy sportowej. Wszystko po to aby kuchnia nie musiała przygotowywać kilku wersji posiłków. Jeśli np. posiłek z diety standardowej nie pasuje do diety wegetariańskiej – posiłki układane są tak, aby chociaż składniki po części się pokryły.

Menu dla cateringu układane jest w profesjonalnym programie dietetycznym. Jadłospisy mają stałą, określoną kaloryczność oraz zawartość białka, tłuszczu i węglowodanów zgodnie z aktualnymi wytycznymi i normami żywienia.

Uwzględniają sezonowość, dostępność i cenę surowców.

Z każdym klientem indywidualnie określam stopień skomplikowania jadłospisu, czy stosować produkty typu superfoods ( komosa ryżowa, chia) czy bardziej tradycyjne składniki, czy stosujemy podwieczorki na słodko lub rybę w piątek itd.

Do każdego jadłospisu przekazuję listę produktów wraz z gramaturami co z pewnością ułatwi robienie zakupów i kontrolę stanów magazynowych.

Każdy jadłospis ma podsumowanie wartości kalorycznej posiłku oraz jego rozkład makroskładników, które można zamieścić na etykietach.

Dodatkowe usługi to pisanie tekstów na stronę www cateringu ( opisy diety, artykuły z poradami dietetycznymi itd.) oraz konsultacje telefoniczne/e-mailowe dla klientów cateringu ( dobór odpowiedniej diety i jej kaloryczności).

Posiadam doświadczenie w obsłudze programu dietetycznego Aliant, jak i programów do obsługi cateringów dietetycznych:

Mobilny Catering,

Kcalmar Catering,

Masterlife CRM i

Caterings.

W programach do układania menu dla cateringów dietetycznych wprowadzam receptury posiłków z uwzględnieniem współczynników WOM, WOT i określeniem opakowań do każdego dania.

Koszt jadłospisu zależny jest od ilości kaloryczności oraz rodzajów zamawianych diet. W sprawie wyceny proszę o kontakt:

tel. 572 680 800

kontakt@dietharmony.pl

error: Chronione przed kopiowaniem!!!