Menu dla cateringu – usługa układania zbilansowanych jadłospisów dla różnych rodzai diet i kaloryczności. Mam wieloletnie doświadczenie zdobyte we współpracy z cateringami dietetycznymi w kraju jak i za granicą (m.in Belgia, Szkocja, Norwegia, Holandia)
Prowadzisz catering dietetyczny i potrzebujesz dietetyka do ułożenia jadłospisu? Obecne nasycenie rynku cateringami dietetycznymi powoduje, że tylko odpowiedni dobór diet i ich kaloryczności oraz kreatywność i doświadczenie dietetyka warunkują twój sukces na rynku.
Dieta pudełkowa i jej możliwości
Opracowuję jadłospisy dla diet:
- klasycznej,
- odchudzającej
- wegetariańskiej i wegańskiej,
- sportowej,
- bez laktozy,
- bez glutenu,
- dla dzieci,
- kobiet w ciąży,
- DASH,
- dr Dąbrowskiej,
- dla diabetyków,
- z niskim IG,
- ketogenicznej,
- SIRT,
- w chorobach tarczycy
- oraz dla klientów indywidualnych i w różnych jednostkach chorobowych
Menu dla cateringu dietetycznego
Jadłospis ustalany jest tak, aby jak najwięcej posiłków z diety klasycznej znalazło się w diecie wegetariańskiej czy sportowej. Wszystko po to aby kuchnia nie musiała przygotowywać kilku wersji posiłków. Jeśli np. posiłek z diety klasycznej nie pasuje do diety wegetariańskiej – posiłki układane są tak, aby chociaż składniki po części się pokryły.
Menu dla cateringu układane jest w profesjonalnym programie dietetycznym. Jadłospisy mają stałą, określoną kaloryczność oraz zawartość białka, tłuszczu i węglowodanów zgodnie z aktualnymi wytycznymi i normami żywienia.
Uwzględniają sezonowość, dostępność i cenę surowców.
Z każdym klientem indywidualnie określam stopień skomplikowania jadłospisu, czy stosować produkty typu superfoods ( komosa ryżowa, chia) czy bardziej tradycyjne składniki, czy stosujemy podwieczorki na słodko lub rybę w piątek itd.
Do każdego jadłospisu przekazuję listę produktów wraz z gramaturami co z pewnością ułatwi robienie zakupów i kontrolę stanów magazynowych.
Każdy jadłospis ma podsumowanie wartości kalorycznej posiłku oraz jego rozkład makroskładników, które można zamieścić na etykietach.
Dodatkowe usługi to pisanie tekstów na stronę www cateringu ( opisy diety, artykuły z poradami dietetycznymi itd.) oraz konsultacje telefoniczne/e-mailowe dla klientów cateringu ( dobór odpowiedniej diety i jej kaloryczności).
Posiadam doświadczenie w obsłudze programu dietetycznego Aliant, jak i programów do obsługi cateringów dietetycznych: Mobilny Catering, Kcalmar Catering, Masterlife CRM i Caterings.
Koszt jadłospisu zależny jest od ilości kaloryczności oraz rodzajów zamawianych diet. W sprawie wyceny proszę o kontakt:
tel. 572 680 800
kontakt@dietharmony.pl