Menu dla cateringu – usługa układania zbilansowanych jadłospisów dla różnych rodzai diet i kaloryczności. Mam wieloletnie doświadczenie zdobyte we współpracy z cateringami dietetycznymi w kraju jak i za granicą (m.in Belgia, Szkocja, Norwegia, Holandia)
Prowadzisz catering dietetyczny i potrzebujesz dietetyka do ułożenia jadłospisu? Obecne nasycenie rynku cateringami dietetycznymi powoduje, że tylko odpowiedni dobór diet i ich kaloryczności oraz kreatywność i doświadczenie dietetyka warunkują twój sukces na rynku.
Dieta pudełkowa i jej możliwości
Opracowuję jadłospisy dla diet:
- standardowej
- odchudzającej
- wegetariańskiej i wegańskiej,
- sportowej
- bez laktozy
- bez glutenu
- dla dzieci
- kobiet w ciąży
- DASH
- dr Dąbrowskiej
- dla diabetyków
- ketogenicznej
- SIRT
- oraz dla klientów indywidualnych i w różnych jednostkach chorobowych.
- Specjalizuję się w dietach:
- z niskim indeksem glikemicznym
- dla osób z chorobami tarczycy
- Hashimoto
Menu dla cateringu dietetycznego
Jadłospis ustalany jest tak, aby jak najwięcej posiłków z diety standardowej znalazło się w diecie wegetariańskiej czy sportowej. Wszystko po to aby kuchnia nie musiała przygotowywać kilku wersji posiłków. Jeśli np. posiłek z diety standardowej nie pasuje do diety wegetariańskiej – posiłki układane są tak, aby chociaż składniki po części się pokryły.
Menu dla cateringu układane jest w profesjonalnym programie dietetycznym. Jadłospisy mają stałą, określoną kaloryczność oraz zawartość białka, tłuszczu i węglowodanów zgodnie z aktualnymi wytycznymi i normami żywienia.
Uwzględniają sezonowość, dostępność i cenę surowców.
Z każdym klientem indywidualnie określam stopień skomplikowania jadłospisu, czy stosować produkty typu superfoods ( komosa ryżowa, chia) czy bardziej tradycyjne składniki, czy stosujemy podwieczorki na słodko lub rybę w piątek itd.
Do każdego jadłospisu przekazuję listę produktów wraz z gramaturami co z pewnością ułatwi robienie zakupów i kontrolę stanów magazynowych.
Każdy jadłospis ma podsumowanie wartości kalorycznej posiłku oraz jego rozkład makroskładników, które można zamieścić na etykietach.
Dodatkowe usługi to pisanie tekstów na stronę www cateringu ( opisy diety, artykuły z poradami dietetycznymi itd.) oraz konsultacje telefoniczne/e-mailowe dla klientów cateringu ( dobór odpowiedniej diety i jej kaloryczności).
Posiadam doświadczenie w obsłudze programu dietetycznego Aliant, jak i programów do obsługi cateringów dietetycznych:
Mobilny Catering,
Kcalmar Catering,
Masterlife CRM i
Caterings.
W programach do układania menu dla cateringów dietetycznych wprowadzam receptury posiłków z uwzględnieniem współczynników WOM, WOT i określeniem opakowań do każdego dania.
Koszt jadłospisu zależny jest od ilości kaloryczności oraz rodzajów zamawianych diet. W sprawie wyceny proszę o kontakt:
tel. 572 680 800
kontakt@dietharmony.pl